Sockerindustrins lobbying, propagandan under 1900-talet, efterföljande folkhälsosjukdomar, epidemier, diabetes, fetma och dagens marknadsföring mot barn som skapar högst osunda matvanor är en märklig historia.
Vetenskapsjournalisten, författaren och forskaren Ann Fernholm gästade LoungePodden för att berätta om sockerindustrins intressanta historia som sträcker sig tillbaka till Napoleon. Hur det kan ha blivit så att sockret blivit vår mest använda råvara, trots dess märkbart farliga baksidor? Hur kan Livsmedelsverket ha nyckelhålsmärkt tungt sockrade produkter fram till 2005 och varför fortsätter de ge kostråd baserade på undermålig & kritiserad forskning? Och varför görs inte bättre koststudier i allmänhet?
Det här är en ”favorit i repris” med den inspirerande Ann Fernholm som lyckats vända sin frustration till konstruktivt arbete. Ett arbete för att få livsmedelsindustrin att agera mer ärligt. Ann har, förutom sina granskningar och böcker, också startat Kostfonden, som b.la. initierat Europas största studie kring kost och typ-2 diabetes.
Nästa vecka är LoungePodden åter med nya avsnitt.
Gillar du LoungePodden?
Stötta gärna på Patreon:
https://www.patreon.com/taimaz
Swish: 0761 401 401
❤️ Tack för ditt stöd! ❤️
Mer info på https://www.loungepodden.se
Följ @loungepodden på alla sociala medier!
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A
Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden
Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden
Följ Taimaz
Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/
Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21